SHOCKING Experiment: Slapen met make-up!

Dit gebeurt er met je huid, wanneer je gaat slapen met je make-up…

Het is weer weekend! Dat betekent voor velen; genieten, feestjes en natuurlijk optutten. We  kunnen er bijna allemaal wel aan toegeven: het ooit hebben geslapen met make-up op, omdat je waarschijnlijk te brak of simpelweg te moe was. Na het lezen van dit artikel denk je daar wel anders over!

Uit onderzoek is gebleken dat 1/3 van de vrouwen minimaal 2x per week haar make-up er niet afhaalt en goed reinigt. Dit is een heel hoog aantal en vaak weten mensen niet goed genoeg wat voor effecten dit kan hebben op de huid.

Anna Pursglove  in Engeland vroeg zich af wat er daadwerkelijk met je huid gebeurt als je je make-up ’s avonds niet verwijderd. Daarom besloot ze dit zelf uit te zoeken door 30 dagen lang haar make-up niet te verwijderen.

Haar huidconditie werd objectief gemeten met een 3D camera door dermatoloog Nick Miedzianowski-Sinclair’s. Dermatoloog Stefanie Williams heeft de resultaten bekeken en geanalyseerd. Het resultaat was schokkend! De 3D camera constateerde:

  • Droge huid
  • Vergrote poriën
  • Diepere rimpels
  • Rode vlekken
  • Acne

Dat zag er ZO uit:

De specialisten zagen een huidveroudering van 10 (!) jaar. Elke avond waarbij wij onze huid niet reinigen na een laag make-up komt overeen met een huidveroudering van maar liefst 2 dagen!

Wat te doen?
Af en toe make-uppen is natuurlijk geen ramp, zolang je maar niet vergeet om de huid hierna goed te reinigen.  Met  reinigingsgel of mousse en een beetje tonic kom je al heel ver.

Een mooie huid heb je dus zelf in de hand. Weet je niet zo goed waar je mee moet beginnen of welke producten het beste bij je huid passen? Kom langs in een van onze klinieken voor optimaal advies geschikt voor jouw huid!

En ga jij vanavond uit en heb je je prachtig opgemaakt?! Vergeet dan vooral niet je make-up te verwijderen voordat je gaat slapen! Fijn weekend!

Geen reactie's

Geef een reactie