Pigmentstoornissen

Pigmentstoornissen zoals pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en moedervlekken zijn er in diverse soorten en maten. Ze ontstaan door verschillende oorzaken: Zon, ouderdom, sproeten, doorbloedingsstoornissen of medicijngebruik. Ook kunnen vlekken worden veroorzaakt door hormonen, bijvoorbeeld bij pilgebruik of zwangerschap; deze zijn vaak wat lastiger te behandelen.

Dansys Huidkliniek in Gorinchem en Den Bosch biedt verschillende behandelingen aan. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met een van onze professionele huidtherapeuten op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbeelden van pigmentstoornissen:

Lentigo (Ouderdomsvlekkken)

Een lentigo is een zeer vaak voorkomende en goedaardige bruingekleurde huidafwijking die optreedt bij mensen vanaf middelbare tot oudere leeftijd. De lentigo, ook wel ouderdomsvlek of levervlek genoemd, komt met name voor op het gelaat en op handruggen bij mensen met een licht huidtype die veel blootstaan aan zonlicht.

Melasma (Zwangerschapsmasker)

Melasma is een bruine verkleuring in het gelaat bij vrouwen die zwanger zijn of de pil gebruiken. Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, komt met name voor op het voorhoofd, de jukbeenderen, de bovenlip en de kin.
Als een vrouw eenmaal melasma heeft gehad, is de kans groot dat het zich onder invloed van een zwangerschap, pilgebruik of zonlicht opnieuw kan ontwikkelen. Belangrijk is om de huid tegen de zon te blijven beschermen met een hoge zonbeschermingsfactor.

Postinflammatoire hyperpigmentaties (PIH)

PIH is een rode tot bruine verkleuring van de huid op plaatsen waar een ontsteking heeft plaatsgevonden, zoals acne of eczeem. Mensen met een donker huidtype hebben een grotere kans op het ontwikkelen van PIH.

Naevus (Moedervlek)

Een naevus is een licht tot donker gekleurde (soms verheven) vlek van de huid. Naevi, ook wel moedervlekken genoemd, kunnen vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar de meeste ontstaan tussen de leeftijd van 3 en 40 jaar. Factoren die van invloed kunnen zijn op het ontwikkelen van een naevus zijn erfelijke aanleg en zonverbrandingen op kinderleeftijd.
In enkele gevallen kan een naevus zich kwaadaardig ontwikkelen tot een melanoom (huidkanker), de vorm en kleur van de naevus worden grilliger.

Wat kunnen Dansys huidtherapeuten voor u betekenen?

Bij Dansys Huidkliniek hebben wij een breed scala aan behandelingen voor pigmentvlekken. Onze huidtherapeuten behandelen vele patiënten met pigmentstoornissen door middel van het aanbrengen van een chemische peeling, camouflagetherapie, coagulatie, microdermabrasie, lichttherapie (IPL) en/of de dermapen (medische naaldtechniek). Bij iedere behandeling is het van belang de huid voldoende te beschermen tegen UV-licht, omdat UV-straling de pigmentatie negatief kan beïnvloeden. Afhankelijk van uw huid, uw wensen en uw persoonlijke situatie kijken wij tijdens het eerste consult met welke behandeling bij uw huid het gewenste doel bereikt kan worden.

WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

WIL JE ONS MAILEN?

WIL JE ONS BEZOEKEN