Overbeharing / Definitief ontharen

Bij Dansys Huidkliniek in Den Bosch en Gorinchem kunt u terecht voor definitieve ontharing met IPL of elektrische epilatie. Uw overbeharing wordt zorgvuldig behandeld. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze professionele huidtherapeuten!

 

Definitief ontharen is een veel gehoorde wens. Ongewenste haargroei is daarmee een veel voorkomend probleem. Haartjes kunnen erg storend zijn. Overbeharing werkt remmend op sociale contacten, omdat men bang is dat men “prikt” of bang is dat de haren zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld bij de bikinilijn of overbeharing aan het gelaat.

De termen hirsutisme en hypertrichosis (overmatige haargroei) verwijzen beide naar een toestand die gepaard gaat met overbeharing. Deze termen worden daarom vaak door elkaar gebruikt. Dat is echter niet terecht.

Hypertrichose is een bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen.
Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en onstaat in de puberteit.

Hirsutisme bij vrouwen kan haargroei optreden op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen: hirsutisme. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik, en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’
Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn. De meest voorkomende oorzaak van Hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen met Hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgeen in het bloed.

IPL (Lichttherapie)

Bij Dansys Huidkliniek zijn wij gespecialiseerd in het permanent verwijderen van haren, oftewel: definitieve ontharing. Overbeharing kan op een effectieve en veilige manier behandeld worden door middel van IPL ontharing of elektrisch epilatie. Definitief ontharen met de IPL is geschikt voor alle huidtypen, maar niet geschikt voor alle haarkleuren. Blonde, grijze en rossige haren kunnen niet behandeld worden met de IPL omdat ze geen pigment bevatten. Blonde, grijze en rossige haren zijn wel geschikt voor de behandeling met elektrisch epilatie.

Elektrische Epilatie

Elektrische epilatie is een van de behandelmethodes voor definitieve ontharing om storende haren permanent te verwijderen. Er zijn verschillende methoden van elektrische epilatie. Afhankelijk van de haargroei en de gevoeligheid van de patiënt wordt voor een bepaalde methode gekozen. Over het algemeen kiest men bij blonde, grijze en rossige haarkleuren voor definitief ontharen door middel van elektrische epilatie, omdat deze haren vanwege het tekort aan pigment niet geschikt zijn voor laser ontharen. Er wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden.

Voor de definitief ontharen behandeling:

– Stop 4 weken voor de behandeling met harsen, epileren op of een andere manier uittrekken van de haren. Wel mogen de haren tussen de behandelingen door kort geknipt/geschoren worden of mag ontharingscrème gebruikt worden. Zorg ervoor dat tijdens de behandeling de haren lang genoeg zijn om te pakken met een pincet.

Na de definitief ontharen behandeling:

– Gebruik 6 weken UVA- en UVB bescherming: vermijd zonlicht, zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes. Bescherm de huid om verkleuring van de huid te voorkomen.
– Gedurende de behandelperiode de haren niet meer harsen, epileren of op een ander manier uittrekken. Wel mogen de haren geknipt/geschoren worden of mag ontharingscrème gebruikt worden.

WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

WIL JE ONS MAILEN?

WIL JE ONS BEZOEKEN