Background

Rimpels spelen een rol met het ouder worden. De huid laat duidelijk zien hoe snel iemand veroudert en hoe goed deze persoon voor zichzelf zorgt. Naarmate de levensjaren passeren worden er steeds minder sterke collageen en elastine vezels in de dermis aangemaakt. De huid is hierdoor minder elastisch en kan gaan hangen en rimpels vormen.

Bij Dansys Huidkliniek in Gorinchem en Den Bosch kunt u terecht voor behandelingen tegen huidveroudering zoals rimpels. Maak vandaag nog een afspraak bij een van onze professionele huidtherapeuten!

Hoe ontstaan rimpels?

Het ontstaan van rimpels hangt samen met het collageen bindweefsel onder de lederhuid. Vanaf de 25ste levensjaar neemt het collageen af en de stofwisselingsproces in de cellen wordt vertraagd.
Een andere factor is wanneer de huid veel aan de zon blootgesteld wordt. Er vindt dan afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid in der loop der jaren slapper worden, hetgeen zich zal leiden tot rimpelvorming. Behandelingen die toegepast kunnen worden voor het verminderen van rimpels zijn de Dermapen, chemische peeling, mesotherapie, microderbrasie, en injectie van fillers en/of botox.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling, welke ervoor zorgt dat dode huidcellen laagje voor laagje worden verwijderd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een gecontroleerde stroom van microkristallen in een gesloten systeem. De behandeling is niet pijnlijk en het voelt aan als een zandstraal en/of stofzuigertje op de huid. Afhankelijk van de reden voor toepassing van de microdermabrasie kan gekozen worden voor een oppervlakkige of middeldiepe tot diepe behandeling. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden. Microdermabrasie stimuleert de celvernieuwing en het onderhuids bindweefsel/collageen, het egaliseert de huidskleur en verbetert de bloedcirculatie. Oneffenheden, pigmentvlekken, littekens, rest-acne en rimpels worden minder zichtbaar of verdwijnen. Microdermabrasie zorgt voor een algehele aspectverbetering en huidverjonging. Microdermabrasie kan ook toegepast worden bij littekens.