Background

Fibromen/Gerstekorrels

Een fibroom is een goedaardige tumor die opgebouwd is uit bindweefsel. De meest voorkomende fibromen zijn zogenaamde weke fibromen, deze bevinden zich meestal in de hals, onder de oksels, in de liezen en op het bewegende ooglid. In mindere mate komt ook het harde fibroom voor. Deze bevinden zich vooral op de armen en benen en voelen aan als een hard schijfje. Behandeling van beide soorten is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn.
Wat kunnen onze huidtherapeuten voor u betekenen?
Indien men last heeft van één of meerdere fibromen, dan kan de huidtherapeut deze verwijderen door middel van coagulatie en/of lasertherapie.

De professionele huidtherapeuten van Dansys Huidkliniek helpen u graag. Maak vandaag nog een afspraak bij een vestiging in Den Bosch of Gorinchem!

Wat zijn gerstekorrels?

Milia (gerstekorrels) zien er uit als kleine, witte korreltjes/bultjes in of onder de huid. Een gerstekorrel is een kleine holte (cyste) in een haarschacht (haarfollikel). Er zit hard geworden talg (huidsmeer) in de cyste. Vaak zitten de gerstekorrels op het jukbeen of rond de ogen.

Wat kunnen Dansys huidtherapeuten voor u betekenen?

Kleine gerstekorrels kunnen bij Dansys Huidkliniek worden behandeld door middel van coagulatie. Daarnaast kunnen gerstekorrels worden verwijderd door een kleine incisie te maken met een steriele naald, waarna de inhoud er voorzichtig uitgeduwd kan worden.