Background

Couperose

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën). Deze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. De vaatjes bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté.
Deze vaatjes ontstaan door verschillende oorzaken zoals bijvoorbeeld:
– erfelijkheid
– alcoholgebruik
– bepaalde medicatie kunnen couperose (mede-) veroorzaken
– overmatige zonblootstelling
– roken
– temperatuurschommelingen (bij bijvoorbeeld saunabezoek en in de winter bij vrieskou)

De huidtherapeuten van Dansys Huidkliniek behandelen couperose met diverse technieken. Dit zijn behandelingen waarbij de vaatjes dichtgebrand worden. Sommige mensen hebben niet zozeer last van couperose, maar wel van algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid, in een dergelijk geval kan de huidtherapeut u andere behandelingen aanbevelen zoals medische camouflagetherapie.

Interesse? Neem vandaag nog contact met ons op voor het inplannen van een afspraak, of kom langs in een van onze vestigingen in Gorinchem en Den Bosch.

Spider Neavus

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Het is mogelijk dat ze vanzelf weer verdwijnen.
Een spider is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar is vaak cosmetisch wel storend. Daarom kunt u dit laten behandelen bij de huidtherapeut middels lasertherapie of coagulatie.