Background
IPL

IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haartjes en daarbij omgezet in warmte. De warmte beschadigt het haarzakje. Deze behandeling werkt zolang een haar zich in de groeifase bevindt. Want alleen dan is de haarwortel gevoelig voor het flitslicht.

Omdat telkens een deel van de aanwezige haren zich in de groeifase bevindt, zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen varieert van persoon tot persoon.

Ontharen doormiddel van een IPL-behandeling is het meest effectief wanneer de haren veel pigment bevatten. Behandeling van blonde, rode of grijze haren is niet effectief vanwege het gebrek aan pigment in deze haren. De IPL-ontharing werkt het beste op een blanke huid met donkere haren. Ontharen van een donkere huid kan het beste met een laserbehandeling.

Vergoeding

Overmatige haargroei in het gezicht bij vrouwen wordt veelal vergoed als u een aanvullende zorgverzekering heeft. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.