Background

Camouflagebehandeling

Camouflagetherapie wordt ingezet om huidaandoeningen met kleurafwijkingen, zoals pigmentvlekken en littekens (bijvoorbeeld na een operatie voor borstkanker), minder zichtbaar te maken. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten welke watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Uit een ruim assortiment kleuren wordt de juiste kleur of kleurencombinatie gekozen, welke uiteindelijk door de patiënt zelf dagelijks aangebracht kan worden. Het aanbrengen van de camouflageproducten zal tijdens de behandeling aangeleerd worden.

Dansys Huidkliniek biedt deze behandelingen aan in de vestigingen Den Bosch en Gorinchem. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak bij een van onze professionele huidtherapeuten.

Behandelmogelijkheden

Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen behandeld worden met camouflageproducten. Voorbeelden hiervan zijn wijnvlekken, spataderen, pigmentvlekken, littekens, couperose en vitiligo.

Wij leren u hoe u door de juiste kleurkeuzes en goede opbrengtechnieken te gebruiken het gewenste resultaat ook zelf thuis kunt bereiken. Meestal zijn er twee behandelingen nodig. In de eerste behandeling wordt de juiste kleur bepaald en aangebracht. In de tweede behandeling wordt een camouflage”les” gegeven, waarin u leert hoe u de producten zelf kunt aanbrengen.