Background

Elektrische Epilatie

Elektrische Epilatie

Elektrische epilatie is een behandeling om ongewenste haargroei in het gezicht te verwijderen. Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren. Het wordt het meest toegepast bij blonde, witte, grijze of rossige haren. Dit komt omdat deze haren een tekort aan pigment hebben en hierdoor niet geschikt zijn voor laserontharing.

Bij elektrische epilatie wordt het haarzakje vernietigd door middel van stroom. Er wordt een zeer dun naaldje in het haarzakje van de haar geschoven. Het haarzakje wordt door middel van stroom verhit. Hierdoor wordt het haarzakje beschadigd, waardoor er uiteindelijk geen haar meer kan groeien. Iedere haar wordt op deze manier afzonderlijk behandeld.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haargroei cyclus bestaat uit drie fasen: De groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Elk individueel haar kan zich in een ander fase bevinden. Zo kunnen op een bepaald moment een aantal haren groeien terwijl andere dat niet doen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de oorzaak van de haargroei en de groeifase waarin de haar zich bevindt. Alleen de haren in de groeifase (de haren met de wortel in de bodem van de huid) kunnen vernietigd worden. De behandelfrequentie varieert van wekelijks tot één keer per zes weken. Het is belangrijk dat u de haren niet epileert of harst, omdat de haarwortels dan niet meer aanwezig zijn.