Cellulite / Cellulitis

Plaatselijke vetophoping komt in merendeel voor bij vrouwen. Bij mannen is er geen sprake van hormonale invloeden bij de vorming van vetophoping. Onder invloed van oestrogene hormonen kan plaatselijk vetophoping voorkomen. Het beeld dat ontstaat bij vetophoping is een bobbelig en grove huidstructuur.
Het ontstaan van plaatselijk vetophoping ontstaat door een verminderde doorbloeding van de huidweefsels. De uitwisseling van voeding- en afvalstoffen wordt door die factoren vertraagd. Het gevolg daarvan is dat vocht, afvalstoffen en vet (lipo) niet voldoende worden afgevoerd. Door oestrogene hormonen worden vetcellen opgeslagen, maar de afvoer van vetcellen neemt moeilijk af. Allereerst wordt het vet in de spierweefsel opgeslagen en indien de spieren dit niet meer kunnen opnemen, dan worden er vetvoorraden aangelegd in het onderhuids bindweefsel.
Door vermindering van circulatie en zwakke lymfevaten is de kans groot dat er vocht wordt opgeslagen dat moeilijk afgevoerd kan worden. De huidstofwisseling en afgifte van vocht wordt verstoord.

Cavitatie behandeling

Cavitatie behandeling is een nieuwe techniek dat door middel van geluidsgolven vet kan verwijderen. Het is een alternatief voor liposuctie, maar zonder chirurgisch ingreep. Met cavitatie behandeling is het niet mogelijk om grote hoeveelheden vet te verwijderen, maar verwijderen van vet op kleine zones waar het moeilijk verdwijnt.
Door middel van geluidsgolven worden tijdens de behandeling golvende bewegingen compressie en decompressie opgewekt. Door cavitatie toe te passen worden de wanden van de vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van de vetcellen vrij die vervolgens op een natuurlijke wijze wordt afgebroken en afgevoerd.

De hoeveelheid vet die vrij komt tijdens de behandeling mag niet te groot zijn, anders kan het lichaam de vet niet verwerken en afvoeren die is vrijgekomen. Daarom kunnen er maar kleine oppervlaktes/zones behandeld worden.

WIL JE EEN AFSPRAAK MAKEN?

WIL JE ONS MAILEN?

WIL JE ONS BEZOEKEN